Trompet Baritonsax Tenorsax Trombone Bugel 2 Bugel Bassen Bugel 3 Slagwerk lol Majorettes Saxen Bariton Hoorn Dirigent

CMV de Bazuin
bestaat 99 jaar!

Dirigent

Erik van der Weerd
Erik begon op 8 jarige leeftijd met bugel spelen in de plaatselijke fanfare te Wezep, daarna is hij overgestapt op trompet.
Vervolgens via audities terecht gekomen als eerste trompettist in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en Regionaal Jeugd Symfonie Orkest(tegenwoordig onder de naam Jeugd Orkest Nederland).
Opleiding genoten via de conservatoria te Zwolle en Hilversum(tegenwoordig Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten).
 
Afgestudeerd in maar liefst drie studierichtingen:
- trompet klassieke muziek(tevens piccolo trompet)   
- trompet lichte muziek
- harmonie/fanfare/brassband directie
 
Hij heeft opgetreden met diverse orkesten/bands o.a. het Metropole Orkest(ook een tour met de onlangs overleden legendarische pianist Dave Brubeck), Classic Gospel Festival Tour met de Ronduit Praiseband van de EO, concert met de Amerikaanse gospelband van Ron Kenoly in de Arena te Amsterdam waar 55.000 man publiek aanwezig was.
Meegespeeld in diverse bigbands waaronder The Ramblers(oude swingmuziek) tot Bodycheck(moderne funk en fusion stijl), diverse radio-/ tv/CD opnames zoals Tros Sesjun, uitreiking nederlandse film prijzen, met drie trompettisten gespeeld voor Koningin Beatrix en bevriende staatshoofden.
TV opnames gemaakt met de rappers Brownie Dutch, Mr.Polska, Kleine Viezerik.
 
Samengewerkt met artiesten/solisten o.m.: Lee Towers, Cor Bakker, Joke de Kruijf, Tony Neef, Ernst Daniël Smid, Ben Cramer, Linda Wagenmakers, Thomas Berge, Ronnie Cuber( fenomenale bariton saxofonist uit New York), Bart van Lier(lead trombonist Metropole Orkest) etc.
 
Muziekprojecten/concerten gedaan met Esdal-orkest in in Berlijn/Dresden/Konstanz/Leipzig(Duitsland) en Czluchow(Polen).
CQ-project-orkest(betaande uit zo'n 75 musici) bigband/strijkers en backing-vocals gedirigeerd.
 
Op dit moment is Erik coördinator hafabra en docent trompet/bugel bij Scala Centrum voor de Kunsten te Meppel en als docent verbonden aan CQ Centrum voor de Kunsten te Emmen. Naast dat hij als dirigent verbonden is aan ons orkest dirigeert hij ook CMV Prinses Margriet uit Rouveen / Staphorst en Vollenhoofsch fanfare.

Chr. Muziekvereniging De Bazuin | Vledderstraat 3a | 7941 LC Meppel | info@bazuinmeppel.nl | 06-30338979 (voorzitter) | 06-30397289 (secretaris)

sitemap