Trompet Tenorsax Trombone Bugel 2 Bugel Bassen Bugel 3 Slagwerk lol Majorettes Saxen Bariton Hoorn Baritonsax

CMV de Bazuin
bestaat 102 jaar!

Dirigent

Jan Hibma

Jan Hibma werd in 1967 geboren in Heerhugowaard en groeide op in IJlst.
Omdat muziek een belangrijke rol speelde in het gezin Hibma was het dus niet verwonderlijk dat Jan al op jeugdige leeftijd meespeelde op trompet in het Fanfareorkest in IJlst en later ook in het Frysk Fanfare Orkest en Brassband Emmeloord.
Na de middelbare school ontwikkelde Jan zijn muzikale talenten aan de conservatoria in Leeuwarden en HIlversum. Hier behaalde hij het praktijkdiploma HaFaBra bij docenten Jan de Haan en Dirk Annema en wist hij zich de bevoegdheden te verwerven voor Docerend en Uitvoerend Musicus trompet, bij docenten Jan Holtrop en Dick Teunissen. Ook het Groot Diploma Direktie werd in Hilversum behaald bij docent Gerrit Fokkema.

Al op 14 jarige leeftijd begon Jan met dirigeren en dat mag uitzonderlijk jong genoemd worden.
In 2011 is Jan onderscheiden voor zijn 30-jarig dirigentschap. Gedurende deze tijd heeft Jan ervaring opgedaan met Harmonie, Fanfare en Brassband orkesten in alle afdelingen. Ook op koor gebied heeft Jan zijn sporen verdiend.

Jan Hibma is naast dirigent bij CMV De Bazuin te Meppel, verbonden aan het Kunstencentrum Atrium en Ritmyk te Sneek als docent klein en groot koper en AMV.
Verder is hij als dirigent verbonden aan Fanfare Kunst en Genoegen te Dronrijp, Fanfare SDG Sintjansklooster, Mannenkoren Edoza te Sneek en Westerlauwers te Buitenpost.

Chr. Muziekvereniging De Bazuin | info@bazuinmeppel.nl | 06 50 86 83 04 (voorzitter) | 06 31 04 37 36 (secretaris)

privacy | sitemap