Trompet Tenorsax Trombone Bugel 2 Bugel Bassen Bugel 3 Slagwerk lol Majorettes Saxen Bariton Hoorn Baritonsax

CMV de Bazuin
bestaat 102 jaar!

De Koninklijke Erepenning

Wat fantastisch!! Zijne Koninklijke Hoogheid heeft het behaagd om onze vereniging de Koninklijke Erepenning toe te kennen. Dat is werkelijk een hele eer en ik heb er ook eigenlijk geen woorden voor. Ik draag deze erepenning op aan al onze leden en wil jullie met deze bijzondere onderscheiding feliciteren, jullie ZIJN immers De Bazuin! In het bijzonder een felicitatie voor mijn medebestuurders. Dit is een kroon op al het bestuurswerk en komt zeker jullie toe! Het bestuurswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend en we doen dit naast ons dagelijks werk. Van tijd tot tijd kan dit best pittig zijn. Deze erepenning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor onze vereniging. Maar ook voor al onze voorgangers, de oprichters, de doorzetters en enthousiaste leden. Aan de besturen en vrijwilligers, die De Bazuin sterk hebben gemaakt. Want als een vereniging 2 wereldoorlogen en verschillende recessies heeft overleefd dan kan ik alleen maar concluderen dat deze vereniging en haar mensen echte volhouders zijn en mee zijn gegaan met de tijd. Dankbaar zijn wij voor deze prestatie. De Bazuin staat middenin de Meppeler samenleving en dat hebben we ook in dit jubileumjaar mogen ervaren.

We hebben dit jaar al zoveel mooie dingen beleefd met elkaar. Een bijzonder woord van dank aan de commissie100 die de organisatie in handen heeft van de programmering van dit jaar. Ook een dankjewel voor de orkestleden, we vroegen nogal wat van ze dit jaar. Met uitzondering van de zomervakantie zijn we iedere maand wel ergens muzikaal aanwezig geweest. En daarvoor moest gerepeteerd worden, extra repetities gepland en werd zelfs de maandagavond met een half uur verlengd. We begonnen op 28 februari met onze verjaardag, de dag waarop we 100 werden. Met een concert hebben we dit gevierd in de Plataan en op deze avond werd ook het jubileumboek ‘100 jaar toonaangevend’ gepresenteerd. Een maand later was er een reünie en konden we muziek maken met veel oud-leden. Begin mei opende we de tentoonstelling bij Oud Meppel die tot eind van deze maand te bezoeken is. Op 17 juni hadden we een groot jubileumconcert hier in Ogterop met Thomas Berge, Tina Turner en the Blues Brothers. Die avond werd Erik in het zonnetje gezet omdat hij een kwart eeuw onze dirigent is. En nu staan we hier, het laatste concert wat in het teken zal staan van ons jubileum. In november hebben we nog een intern feestje en in december zal het NK Twirlen voor onze majorettes in Meppel georganiseerd worden.
En dan loopt ons feestjaar alweer ten einde.

De Bazuin is met haar 100e hoog bejaard maar zeker nog jong van geest en heeft een zeer goede conditie. Iedere maandagavond repeteert het orkest met elkaar.  De Bazuin heeft ook niets te klagen wat betreft haar activiteiten. We hebben de agenda ieder jaar wel vol en als orkest is het ook fijn om ergens voor te repeteren. Onder de bezielende leiding van Erik van der Weerd gedijt het orkest goed. We vinden het ook fijn dat we veel jeugdleden in ons midden hebben. Jasper is ons jongste lid en speelt vandaag voor het eerst mee. Om in conditie te blijven zijn we altijd opzoek naar nieuwe leden, jonge aanwas. Want het oude spreekwoord, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is maar al te waar! Vandaar dat we vorig jaar begonnen zijn met DrumPower. Jonge kinderen op een leuke manier kennis laten maken met muziek in korte slagwerkworkshops van 10 lessen. Na de herfstvakantie zullen we beginnen met een nieuwe workshop ‘Blaaskracht’, voor kinderen die op een trompet, bugel of hoorn of trombone willen lspelen. Natuurlijk hopen we dan dat er uiteindelijk jeugdleden blijven hangen die naast het muziekmaken, het verenigingsleven ook leuk gaan vinden. Want als je 100 bent geworden wil je ook 150 worden en daar heb je een goede doorstroming voor nodig.

Nogmaals dank burgemeester voor de prachtige woorden en uitreiking van de erepenning. Het zal een mooi plekje krijgen in onze repetitieruimte en we zullen deze onderscheiding met gepaste trots dragen onder onze naam. Zo’n onderscheiding brengt ook verplichtingen met zich mee en we moeten dit ook zien als stimulans om gedreven door onze voorgangers en gesteund door de Meppeler gemeenschap door te gaan met muziekmaken.

Anja Winters | voorzitter

Chr. Muziekvereniging De Bazuin | info@bazuinmeppel.nl | 06 50 86 83 04 (voorzitter) | 06 31 04 37 36 (secretaris)

privacy | sitemap