Trompet Baritonsax Tenorsax Trombone Bugel 2 Bugel Bassen Bugel 3 Slagwerk lol Majorettes Saxen Bariton Hoorn Dirigent

CMV de Bazuin
bestaat 99 jaar!

Blokfluitgroep

Blokfluitlessen seizoen 2015 / 2016
 
Samen muziek maken is leuk en daar willen we je bij De Bazuin graag laten beleven. Ieder jaar starten we na de herfstvakantie met een blokfluit- en een klokkenspel- opleiding voor kinderen van de basisschoolgroepen 4 en 5.
De blokfluitlessen vinden op vrijdagavond plaats in de Triangel, het verenigings­gebouw van De Bazuin (naast De Plataan, Vledderstraat 3a in Meppel) en deze opleiding duurt 2 jaar. De lestijden worden in overleg met de docent van Scala vastgesteld. De klokkenspelopleiding duurt één jaar en deze lessen worden op een nader te bepalen moment gegeven.
Het lesgeld varieert per groep en is via onderstaand mailadres op te vragen.
Dus wil je graag noten leren lezen en samen muziek maken, geef je dan op,
door een mail te sturen naar; mirjamwelbergen@bazuinmeppel.nl


De lessen worden verzorgd door Marijke van der Weide, een ervaren docente van Scala.

Tijdens de opleiding worden ondermeer ademhalingstechnieken, ritmeoefeningen en geheugentrainingen aangeleerd en niet te vergeten de sociale vaardigheden tijdens het samenspel. Ook maken de kinderen kennis met de verschillende blaasinstrumenten en (melodisch) slagwerk. Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen die goed aansluiten op het vervolgonderwijs.

Na 2 jaar blokfluitles hebben de leerlingen een degelijke muzikale basis kunnen leggen. De Bazuin biedt hen daarna de mogelijkheid door te stromen naar de reguliere (HaFaBra) muziekopleiding van de vereniging om zich verder te bekwamen op een blaas- of slaginstrument. Nog voor aanvang van de vervolgcursus krijgen de aspirant-leerlingen gratis oefenlessen en advies om een juiste instrumentkeuze te bevorderen.

Chr. Muziekvereniging De Bazuin | Postbus 134 | 7940 AC Meppel | info@bazuinmeppel.nl | 06 50 86 83 04 (voorzitter) | 06 31 04 37 36 (secretaris)

privacy | sitemap